Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Протест срещу Истанбулската конвенция пред парламента

Протест срещу Истанбулската конвенция пред парламента

Граждани се събраха пред Народното събрание за протест срещу Конвенцията на Съвета на Европа срещу домашното насилие, предава БТВ.

Демонстрантите твърдят, че документът е „гавра с българските деца" и ще ги принуди да изучават „сатанински понятия" като „джендър" и „социален пол".

„Призоваваме прокуратурата да разследва пропагандата на гей, лесбийски и хомо технологии чрез филми и печатни издания", заяви пред камерата на bTV организаторът на мероприятието Румен Дечев.

Той беше категоричен, че заедно със съмишлениците си ще продължи с протестите, докато подписът на България под документа не бъде оттеглен.

Организаторите отправиха апел към управляващите:

"Осъзнайте се, не извършвайте това национално предателство. Рано или късно народът ще ви потърси отговорност", предупреждават организаторите.

По-късно през деня от 18 часа пред НДК "Национална съпротива" организира национално шествие под надслов "Не на истанбулската конвенция".

В Русе от 16 ч. също ще се проведе митинг - шествие срещу ратифициране на Истанбулската конвенция. Шествието е организирано от християнската общност в Русе и фондация "Възстанови живот ".

Шествието ще тръгне от паметника на Альоша, през центъра, ще стигне до Община - Русе, където всеки, който иска, ще може да участва в подписка, в която да изрази своето несъгласие с ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Свързани статии (по етикет)

 • Строителите изкарват 1000 машини на протест в София

  Камарата на строителите в България организира мирна демонстрация в подкрепа на строителния бранш.

 • Пчеларите излизат на протест

  Пчелари от цяла България излизат днес на протест пред Министерство на земеделието. Недоволството на бранша е свързано с помощите за сектора.

 • Протест в София заради мръсния въздух
  Десетки протестиращи се събраха по обяд пред сградата на Столична община заради мръсния въздух в столицата. Сред исканията на организаторите на протеста са напълно безплатен градски транспорт в дни с голямо замърсяване, както и да се ограничи ползването на лични автомобили, когато се отчита превишаване на нивото на фини прахови частици в атмосферния въздух. Протестът е под надслов "Дишай".
   

Оставете коментар