Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Депутатите от "Воля" ще гласуват по съвест за Истанбулската конвенция

Депутатите от "Воля" ще гласуват по съвест за Истанбулската конвенция

В нашата парламентарна група има ожесточен дебат кой е „за“ и кой е „против“, призна зам.-председателят й Кръстина Таскова

Депутатите от "Воля" ще гласуват по съвест за Истанбулската конвенция. това се разбра от специално изявление, което даде парламентарната група.

"В нашата парламентарна група има ожесточен дебат кой е „за“ и кой е „против“. Всеки от колегите излага аргументите си и всеки ще гласува по съвест", каза зам.-председателят на ПГ на „Воля“ Кръстина Таскова, цитирана от „Фокус“. „Имаме становище - всеки за себе си. Всеки ще гласува така, както сметне за добре“, посочи тя. „Темата за агресията, за насилието над децата за нас е изключително важна“, заяви Кръстина Таскова. „Във „Воля“ всеки има различни аргументи „за“ или „против“ по текстовете на Истанбулската конвенция. Не спорим дали има или няма „трети пол“. Спорим кой и как ще обучава децата ни“, обясни зам.-председателят на ПГ на „Воля“.

"В личен план съм абсолютно "за" ратификацията на Истанбулската конвенция. ​Нямаме никакво колебание в това, че жените са равен пол на мъжете. За разлика от всички останали, ние ще бъдем групата в парламента, която ще гласува по съвест", заяви на 2 февруари по БНТ лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар