Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Елена Йончева завежда дело за клевета срещу Цветан Цветанов

Елена Йончева завежда дело за клевета срещу Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ я набедил, че е участвала в източването на фалиралата банка на Цветан Василев

Народната представителка от "БСП за България" Елена Йончева завежда дело за клевета срещу зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Причината за това е, че вторият човек в управляващата партия я набедил за „участие в източването“ фалиралата банка КТБ в ефира на БТВ тази сутрин.

Припомняме, че коментирайки конфликта между Радев и Боорисов, лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви днес: "Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлената провокация. Много са въпросите, които могат да му бъдат зададени. Защо той не говори за Елена Йончева, че тя като съветник на Радев с неин приближен са източвали пари от КТБ".

„Той (Цветанов - б.р.) има опит в разпространяването на клевети и ще си търся правата в съда. Скандално е това, както и докладът на ДАНС за границата, по който все още мълчи прокуратурата, а и българското общество не е запознато и не е започнало разследване за тази търговия с нашата национална сигурност", каза Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП.

Председателят на червената партия Корнелия Нинова заяви от своя страна, че БСП напълно подкрепя Елена Йончева в битката ѝ с властта около разкриването на една от най-големите корупционни сделки - строителството на оградата по българо-турската граница.

„Днес г-н Цветанов много грубо и необосновано нападна Елена Йончева като я обвини в извършване на престъпление“, заяви Нинова и посочи, че Цветанов е казал, че Елена Йончева е източвала КТБ. „По-важно е защо се прави това срещу Елена Йончева. Искам да декларирам, че Елена има пълната ни подкрепа“, заяви лидерът на БСП.

Нинова коментира, че БСП застава зад Йончева и до последно ще се бори за чистото ѝ име. „Това се прави заради нейните действия и политика по разкриване на една от най-корупционните сделки на правителството – тази с оградата“, допълни лидерът на БСП.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар