Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
С писмо от Белград Цветан Василев поиска прекратяване на делото за КТБ

С писмо от Белград Цветан Василев поиска прекратяване на делото за КТБ

С писмо от Белград Цветан Василев призова Специализирания наказателен съд /СНС/ да прекрати делото за присвояване на близо 2 милиарда и половина лева от Корпоративна търговска банка /КТБ/, съобщава БНР.

То беше прочетено от адвоката му Константин Симеонов в началото на заседанието по мегаделото КТБ, на което съдът ще решава да даде ли ход по същество на процеса.

Василев декларира, че не е присвоявал пари и обяви, че в съдебната зала трябва да са онези, които да разграбили КТБ след нейното затваряне на 20 юни 2014 година.

Той твърди, че посочените в обвинителния акт кредити, които са една трета от целия портфейл на банката, са били работещи и съобразени със законите. Това се виждало във всички отчети, одити и ревизии на БНБ. Нито една стотинка от тези кредити не била влязла в неговия джоб или на който и да било от останалите подсъдими.

Според Василев ликвидността на КТБ е била нарушена в резултат на действията на прокуратурата и атаката в определени медии.

Адвокатите на Василев твърдят, че делото трябва да бъде прекратено и защото са допуснати сериозни процесуални нарушения. Те дадоха примери, свързани със задочното повдигане на обвинение и отказа на прокуратурата да разпита Василев чрез видеоконферентна връзка.

Решението на съдия Виржиния Петрова ще стане ясно по-късно днес.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner