Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Над 700 казанлъчани, заедно с Драгомир Стойнев, са против сделката за ЧЕЗ България

Над 700 казанлъчани, заедно с Драгомир Стойнев, са против сделката за ЧЕЗ България

Жителите на Казанлък се включиха в националната гражданска инициатива с искането държавата да отмени сделката.

„Кажете ни какво остава скрито за нас, ту има документи - ту няма, говори се за арбитраж, за претенции срещу държавата ни, всичко това ще тежи на нас, българите, затова сме тук, за да кажем „стига", с тези думи множество граждани посрещнаха зам.-председателя на ПГ „БСП за България" Драгомир Стойнев и депутатите Донка Симеонова и Георги Гьоков на една от централните казанлъшки улици.

„Тази сделка е пример на едно голямо задкулисие, явно е, че този, който вземе тази сделка, ще работи против държавата и ще свидетелства за чешката компания на големия арбитраж, който ЧЕЗ водят. Това показва, че държавата просто липсва и ние искаме народът да се събуди. Тази сделка трябва да бъде отменена и държавата отново и изцяло да си върне контрола без да има други акционери върху електроразпределителното дружество", каза Стойнев. Според него все едно местната гумаджийница да купи БМВ, случаят е аналогичен - една малка фирма, без история, никой не я знае, и изведнъж купува едно от големите енергийни предприятия в страната.

„Затова ние искаме да застанем заедно, да покажем че има държава, има народ, който не може повече да търпи подобни своеволия на управляващите, които зад гърба на българските граждани, правят далавери, да се подпишем и да кажем НЕ!", категорични са народните представители. Те благодариха на гражданите, на младите, на общинските съветници на левицата и на социалистите за инициативността и активността им. По думите на депутати и граждани държавата може да бъде добър стопанин, но лошото е, когато се обвързва с мафията - „Да спрем паралелната държава, като будни български граждани, които искаме да има справедливост". „Тази подписка става мащабна в цялата страна, защото, ако днес е ЧЕЗ, утре може да са другите дружества, и това е част от държавната ни сигурност", категорични са депутатите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар