Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Ще се направи проверка за промяната на цената за новата тикет системата за градския транспорт, която поскъпна драстично

Ще се направи проверка за промяната на цената за новата тикет системата за градския транспорт, която поскъпна драстично

Крайната й стойност от 20 млн. лв. е достигнала 88 млн. лв.

Ще направим проверка за промяната на цената за новата системата за таксуване в градския транспорт, която от 20 млн. лв. поскъпна на 88 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с изграждането на тикет сиситема за градския транспорт.

На въпрос кога ще бъде готова тикет сиситемата и каква е крайната й стойност, тъй като от 20 млн. лв. е достигнала 88 млн. лв., Фандъкова заяви: „Това е процедура, която е подготвена и се изпълнява от Центъра за градска мобилност, с решение на Общинския съвет. Аз не мога да коментирам подробности, свързани със самата процедура“.

„За мен е важно да има много участници, така, че се радвам, че 10 фирми за подали оферти, да има сериозни компании, които имат сериозен опит, защото това е наистина една сложно-техническа задача. Ще следим внимателно и ако има някакви проблеми, знаете, че Общинският съвет може да се намеси“, коментира тя.

„Доколкото знам, в първоначалната подготовка, когато цената беше по-ниска, имаше съвсем друга концепция за това какво да представлява системата. След това се промени с решение на Центъра за градска мобилност, така че ще проверим внимателно какви са реалните стойности. Отново казвам – за мен е много важно София да има система за електронно таксуване. Знаете, че сме изостанали в това отношение. Години наред говорим, а все още нямаме такава. Със сигурност ще направим проверка на какво се дължи тази промяна в цената“ каза кметът на София, предаде Фокус.

На въпрос ще се следи ли внимателно да не се генерира корупция по този начин, тъй като това е една много апетитна поръчка, Фандъкова коментира: "Давам си сметка за това. За това казвам, че всички контролни органи, които имат компетентност по тази тема, ще поискам да се включат, за да сме сигурни, че стойността на задачата е тази. Ако се окаже, че това не е така, съответно ще се носи отговорност от ръководството на Центъра за градска мобилност".

 

Оставете коментар