Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Бедствие във Видин! Или трагедията да те управляват некомпетентни хора

Бедствие във Видин! Или трагедията да те управляват некомпетентни хора

Кметът на Видин обяви бедствено положение, изтъквайки проблеми със "снегонавявания и обледявания", съобщиха от кметството.

Оттам пък твърдят, че техниката на фирмите, които почистват населените места в общината била започнала работа призори в 4 часа.

В същото време обаче пътят до Бела Рада, Гомотарци, град Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, както и пътят между Гомотарци и Покрайна, е затворен. Какво ли тогава е почиствала мобилизираната техника?

Проблеми с водоснабдяването няма, показват данните на "ВиК". Временно прекъсването на водоподаването е имало само на две места, но авариите са отстранени. Проблеми няма и с електрозахранването. Няма и данни за бедстващи хора. Да, но за кмета на Видин, падналият сняг е бедствие. Снегът валя в цялата страна, но сме далеч от бедствено положение. Възможно ли е кметът на Видин да е в стрес от това, че трябва да създаде организация и да работи без "чадър" при по-тежки условия? Възможно ли е затова да обявява бедствено положение? Кой трябва да дойде и да изчисти улиците и пътищата във Видин и общината? Партийният настойник Цветанов или депутатът координатор Тошев? Или пък се очаква Каракачанов да сформира нова армейска единица и да осигури хеликоптери и десант, за да чисти акото на кметове като видинския?

Бедствието от 25 см сняг е плашещо. Плашещо е и когато, за да "усвоиш" едни "бедствени" пари през едни близки до кмета и общинските му съветници фирми, всяваш паника сред населението. Да, бедствието да те управляват некомпетентни хора е страшно и няма равно по рода си. И тази е причината да оправдаем напълно кмета на Видин. С малка забележка. Бедствието отдавна е настигнало видинчани, а решението е в ръцете им не само по време на избори.

Дори и днес, ако са готови за действия и ако нарамят лопатите и със снега изринат и боклука от високата сграда!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар