Сряда, 16 Януари 2019
Сряда, 16 Януари 2019

Синдикати настояват за минимални стандарти в полицията, трябват коли, обувки, облекло...

Синдикати настояват за минимални стандарти в полицията, трябват коли, обувки, облекло...

Полицейската униформа, автомобили и средства за защита са най-важни, за да могат полицаите да изпълняват най-ефективно задълженията си

Бързи и технически надеждни коли, облекло и обувки трябва да имат полицаите, за да си вършат добре работата.

Европейският полицейски синдикат смята, че в минималните стандарти за екипировка трябва да има два чифта (според сезона) обувки, 4 чифта чорапи, термобельо, два панталона/поли, две якета (според сезона), три ризи, две шапки, пепърспрей и още редица неща.

Полицейската униформа, автомобили и средства за защита са най-важни, за да могат полицаите да изпълняват най-ефективно задълженията си и така хората да се чувстват сигурни, каза председателят на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от БТА.

По думите му фрапиращо в Сърбия е, че полицаите носят една униформа 7-8 години. Също пример от там за лошо прилагане на закона е фактът, че полицаите трябва, но нямат спрейове за защита. В доста държави полицаите нямат служебни телефони.

Само в 2-3 държави специализираните полицейски автомобили са оборудвани максимално добре. В доста държави обучението по чужди езици е занемарено.

Който иска да има добра сигурност, трябва да има добри закони, добро оборудване и добър екип, каза Райнер Вендт - ръководител на германския полицейски синдикат. Той допълни, че редица полицаи са пострадали именно заради лошо облекло и липса на средства за защита.

Ресорният зам.-вътрешен министър Стефан Балабанов заяви, че България съвсем не е най-лоша страна от гледна точка оборудване на полицаите. До края на май в полицията влизат още 300 коли.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар