Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Видяхме атракция, която устройва всички! Коментира проф. Иво Христов за ударите в Сирия

Видяхме атракция, която устройва всички! Коментира проф. Иво Христов за ударите в Сирия

Великите сили се "калибрират" за Трета световна война, предстои светът да стане свидетел на нов световен сблъсък до 2030 година

Атракция, която устройва всички. Така депутатът от "БСП за България" проф. Иво Христов коментира по БНТ ударите в Сирия.

Много от говорителите по темата с ударите над Сирия, не са запознати със ставащото на терен, смята той. Уж целите бяха химически обекти, а бяха бомбардирани летища, подчерта анализаторът.

Битката между президента Тръмп и "дълбоката държава" продължава, смята проф. Христов. Според него такъв удар устройвал и Русия, защото не били засегнати нейни обекти.

Дори и Сирия може да бъде доволна, защото под ударите на САЩ, президентът Асад се е разправил с анклава на опозицията в град Гута, подчертава Иво Христов.

"На пръв поглед удар, който е в противоречие с всякакви принципи на международното право. Но т.нар. „международно право“ отдавна няма и стойността на хартията, на която е написано. Всички знаят римския принцип Vae Victis - „Горко на победените“, каза проф. Иво Христов.

Великите сили се "калибрират" за Трета световна война, заяви още той в националния ефир. И прогнозира, че предстои светът да стане свидетел на нов световен сблъсък до 2030 година.

Според Христов е трудно да се предвиди какво ще последва след ударите на САЩ, Великобритания и Франция над Сирия.

Той обаче направи паралел на настоящите събития със събитията от преди началото на Първата световна война - тогава великите сили са се "калибрирали" преди началото на конфликт. Сблъсъците преди войната групирали държавите в съюзи.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар