Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Илияна Йотова ще откриe международен младежки семинар

Илияна Йотова ще откриe международен младежки семинар

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие международен младежки семинар на тема "Европа: Презареждане" на 23 април в Информационния център на МО на ул. „Г. Раковски" 106 от 10.00 ч. 

Семинарът е организиран от Националната студентска конфедерация по програма "Еразъм+" на ЕС от 22 до 29 април 2018 г. с подкрепата на Съюза на европейските федералисти и Европейското движение в България. Проектът ще посрещне необходимостта да се информира новото европейско поколение как работят европейските институции и правата и задълженията, които носи европейското гражданство.Младежки лидери от 14 европейски държави ще получат практически умения как да комуникират ЕС към младите граждани и изградят капацитет за организиране на информационни събития за насърчаване на активно европейско гражданство.. Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат използвани от всеки един участник на местно равнище и така ще се постигне мултипликационен ефект.

Необходимостта от информираност относно формирането на европейските политики по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и от приближаване на европейските институции до гражданите и преодоляване на демократичния дефицит на съюза прави темата на семинара особено актуална.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова,
членовете на ЕП Андрей Ковачев, Ева Майдел и Петър Курумбашев, както и френският посланик Ерик Льобедел ще дискутират с участниците основните предизвикателства пред ЕС и ще им помогнат да изградят умения за европейска комуникация.

Във връзка с това най-учтиво бихме желали да поканим Ваш представител за отразяване на проявата в Информационния център на МО на ул. „Г. Раковски" 106 на 23 април 2018 г. от 10.00 ч.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner