Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
И Македонска рота на парада за 6 май

И Македонска рота на парада за 6 май

Македонска рота ще участва на парада на българската армия на 6 май, а този месец предстоят и съвместни учения на специалните сили на двете страни. 

Това беше потвърдено след срещата на военните министри на България и Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска.

България работи активно за членството на Македония в НАТО, посочи Каракачанов: "Защото ние сме две държави, които сме много близки. Ние сме заявили като наша амбиция и приоритет Западните Балкани да имат ясна перспектива за своята интеграция по линия на НАТО и на Европейския съюз".

Радмила Шекеринска отбеляза, че утрешната неформална среща в София на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз е важна за целия регион и благодари за българската подкрепа: "Македония - членка на НАТО и Македония - да започне преговори с Европейския съюз, ще бъде голям плюс за нас в Македония, но ще бъде голям плюс и за нашите съседи, и за сигурността на целия регион. Благодаря за подкрепата досега".

Ротата пристигна вчера, а днес вече тренира с българските си колеги на летище Доброславци. Екипажите на 52 бойни машини репетират преминаването на жълтите павета в неделя. Ще бъдат показани машините „Командо" на сухопътните войски, както и гордостта на българската противовъздушна отбрана - комплексите С-125 и С-300.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар