Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Радев: Няма да коментирам тв изявите на премиера, те не са в моя дневен ред!

Радев: Няма да коментирам тв изявите на премиера, те не са в моя дневен ред!

Силно се надявам правителството да чуе протестиращите майки в Русе, заяви президентът по повод мирния протест на майките на деца с увреждания

„Днес мои гости в Русе са президентите на Австрия и Румъния, за да обсъждаме европейския дневен ред. Срещам се със студенти и кметове от крайдунавски градове, включително и румънски. Това е моят дневен ред и в него аз няма коментирам телевизионните изяви на премиера“.

Това заяви в Русе президентът Румен Радев, помолен да коментира думите на премиера Бойко Борисов, че престрелките между институциите идват от президентството, предаде Агенция "Фокус". 

"Преди 30 години русенските майки протестираха срещу една екологична катастрофа и това даде началото на промените. Днес други русенски майки протестират срещу една социална катастрофа и аз силно се надявам правителството да ги чуе", каза пред журналисти в държавният глава, коментирайки мирния протест на майките на деца с увреждания, които настояват за индивидуална оценка за помощни средства и по-достъпната архитектурна среда.

Радев посочи още, че със своите колеги е имал ползотворни и конструктивни разговори. ЕС е изправен пред много предизвикателства - икономически, политически, военни, културни.

"Зададохме и много въпроси - накъде отива Европа, отстояваме ли достатъчно нашата сигурност, какво е бъдещето на Западните Балкани, готовността ни за действие и неутрализиране на терористични атаки. В тази сложна среда можем да бъдем успешни, ако имаме ясни приоритети и дългосрочна визия", каза още президентът Радев.

Свързани статии (по етикет)

 • Радев: Аз не съм избран, за да премълчавам истината

  Аз не съм избран, за да премълчавам истината. Напротив - за да я изговарям и отстоявам. Не президентът, а правителството разполага с бюджета, разпределя обществени поръчки, финансира медиите. Този коментар направи президентът Румен Радев в предаването "Панорама" по БНТ. 

 • Френският премиер обяви мораториум върху повишението на данъците за горивата
  Френският премиер Едуар Филип обяви 6-месечен мораториум върху повишението на данъците за горивата, след като през последните седмици протестите срещу тези планове на френското правителство предизвикаха остри сблъсъци, съпътствани от прояви на насилие в цялата страна, предадоха световните агенции.
   
 • Бизнесът се оплака на премиера от скъпия ток на борсата

  За нерагламентирано поскъпване на електроенергията през последните месеци предупреждават в писмо до премиерът Бойко Борисов от Асоциацията на индустриалния капитал. 

Оставете коментар