Понеделник, 19 Ноември 2018
Понеделник, 19 Ноември 2018

Обсъдихме промени за интеграцията на Западните държави

Обсъдихме промени за интеграцията на Западните държави

Беше предложено да работим за нов закон за хората с увреждания

Срещата се състоя като част от събитията на върха съобразно и декларацията, приета на срещата „Гласът за интеграция на Западните Балкани“. Декларацията бе връчена на Бойко Борисов. Това заяви социалният министър Бисер Петков след срещата на Бойко Борисов с генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини.

"Обсъдиха се промени за цялостна интеграция на Западните държави, както и за комуникацията между институциите и държавите", допълни Петков.

"Беше поставено искането ма синдикалните организации за предсъединителните промени в държавите, които искат да са членки на ЕС", каза още той.

"Вчера проведохме среща в Министерство на труда и социалната политика с участието на народни представители, председателят на комисията по здравеопазване Даниела Дариткова и заместник-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова, както и представителните организации на хората с увреждания. Бяха поканени и представители на майките с деца с увреждания. Хубавото на тази среща е, че обсъдихме как да удовлетворим искания им", заяви Петков.

"Беше предложено да работим за нов закон за хората с увреждания, тъй като действащият закон за интеграция на хората с увреждания е от 2005 година, от когато и няма ратифициране на нов закон. Ще работим по закон, който ще обхваща и хората с увреждания над 18-годишна възраст", завърши Бисер Петков.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар