Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Валери Симеонов: Петте дискотеки на плажа в Слънчев бряг са като молове, не са законни

Валери Симеонов: Петте дискотеки на плажа в Слънчев бряг са като молове, не са законни

Той показа снимка от курорта, направена с дрон

Направени са без конструктивен проект и никой не може да гарантира здравината на тези огромни конструкции, каза вицепремиерът

Петте дискотеки на плажа в Слънчев бряг са като молове, не са законни. Това каза в „Денят започва по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

Той показа снимка от курорта, направена с дрон.

„Тези заведения не отговарят на никакви изисквания от закона. Те заемат площ по 1,4 дка и се водят преместваеми обекти. Това са едни незаконни строежи. Като конструкция представляват молове. Те са от метални елементи. По никакъв начин не отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията. Направени са без конструктивен проект. Никой не може да гарантира здравината на тези огромни конструкции“, обясни вицепремиерът.

Те са без проект за ВиК и без оценка на околната среда, която е задължителна, добави той.

Някои от тях са нагазили върху дюните, подчерта Симеонов.

„Една от най-отговорните дейности е строителството. Неслучайно, когато стане земетресение, в Турция масово се събарят сградите, а в България остават устойчиви. У нас има традиции в стабилното строителство. Имаме наредби, които са много прецизни“, подчерта той и показа статия за средиземноморския курорт Ибиса. Девет култови заведения затварят на острова, защото се нарушава спокойствието на туристите, добави вицепремиерът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner