Понеделник, 19 Ноември 2018
Понеделник, 19 Ноември 2018

Срещу подписха пуснаха арестувания кмет на село Войнягово

Срещу подписха пуснаха арестувания кмет на село Войнягово

Искан подкуп от 150 лева за прикриване на незаконен добив на инертни материали е в основата на ареста на Тодор Танковски

Искан подкуп за прикриване на незаконен добив на инертни материали е в основата на ареста на кмета на карловското село Войнягово. Досъдебно производство за укривателство с цел имотна облага наблюдава Районната прокуратура в Карлово спрямо 24-годишния Тодор Танковски, който вчера беше задържан за 24 часа.
 
Делото е образувано по сигнал на свидетел, който е заявил,  че младият кмет е поискал сума в размер на 150 лева, за да помогне на лице, което е разследвано за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на Войнягово.

Уговорката е парите да се предадат от свидетеля на Танковски вчера на паркинг в центъра на Карлово. Веднага след срещата между двамата управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева. Той заявил, че сумата е за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е имобилния телефон на Танковски, от който се е водела комуникацията между лицата.
 
Кметът на селото е привлечен като обвиняем. С постановление на Районна прокуратура-Карлово Танковски е с взета мярка за неотклонение „подписка“.

Ако вината му бъде доказана, го грози затвор до 5 години.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар