Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Десислава Атанасова: БСП внесе вот с клиширани изречения, лишени от всякакъв смисъл!

Десислава Атанасова: БСП внесе вот с клиширани изречения, лишени от всякакъв смисъл!

Според нея е неетично и нелогично бившият вече зам.-министър Димитрова да пътува в първа класа, като се има предвид положението, в което се намира социалната система

БСП дълго време търсеше секторна политика, която да атакува, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя коментира в предаването "Лице в лице" по БТВ внесеното днес искане на вот на недоверие от страна на БСП. Социалистите атакуват кабинета, заради политиката му в сектор "сигурност".

Мотивите им издават липсата на всякакъв професионализъм и експертиза, каза Атанасова в телевизионния ефир. Според нея депутатите, внесли мотивите за вота в деловодството на Народното събрание, били некомпетентни - Весела Лечева със сигурност е виждала пушка, защото е шампион по стрелба, а за Божанков било сигурно, че е виждал пистолет през прозореца на автомобил.

Според Атанасова преди в червените редици имало по-добри експерти в областта на сигурността - като Михаил Миков и Румен Петков.

БСП внесе вот с клиширани изречения, лишени от всякакъв смисъл, каза Десислава Атанасова. Мотивите са доста странна смесица от сигнали на хора в интернет пространството, сигнали на депутати и тн., смята депутатът от ГЕРБ.

В МВР има проблем, но нещата се анализират, е мнението на "тежката артилерия на ГЕРБ" по думите на премиера Борисов.

"Личната трагедия на загиналите пилоти не бива да се превръща в тема за политическа атака. В секторите "отбрана" и "сигурност" има проблеми. Никой от нашата парламентарна група не го е отрекъл, но нещата се анализират и се взимат мерки. Вътрешният министър винаги е на мястото на тежките инциденти. Той е и политическа фигура. В МВР има специалисти, криминалисти, разследващи", добави Десислава Атанасова.

Тя бе запитана дали сега е сезонът на оставките, с оглед на приетата оставка на зам.-министъра на социалната политика Росица Димитрова. Причината - скъпото пътуване до Ню Йорк. 

Атанасова коментира, че е неетично и нелогично Димитрова да пътува в първа класа, като се има предвид положението, в което се намира социалната система. Но иначе, никой не следял колко струвал един самолетен билет.

"Оставката на социалния зам.-министър е приета от този, който я е назначил. Никой министър или зам.-министър не следи колко е цената на самолетните билети. Същото важи и за депутатите", бяха точните й думи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар