Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
Летище София призна за гафа, служител е с отнет служебен пропуск

Летище София призна за гафа, служител е с отнет служебен пропуск

Летище София призна за гафа с частния самолет, който е минал през аеропорта без да бъде проверен.

"На 13 юли 2018 г. в 15:30 ч. частен полет с 5 души на борда каца на летище София. Полетът е пристигнал от летателна площадка "Драгановци" и същия ден в 16:48 ч. е излетял за Скиатос, Гърция. "Летище София" ЕАД води разследване по случая. Предварителните данни сочат за човешка грешка, свързана с обслужването на полета от наземния оператор "Летище София". До изясняване на обстоятелствата по случая рамп-агентът (б.а. - това е служителят, който при кацане на самолет на летището отива до машината и говори с капитана от какво се нуждае самолетът, какъв е курсът и е длъжен да информира служителите на гранична полиция, които да извършат проверка) е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения", казват от летището.

Тук изникват няколко въпроса. След като е кацнал самолетът, има ли издадени документи за такса кацане и такса излитане, зареждан ли е с гориво? Ако има, то значи, че машината е обслужена по правилата. Ако няма... Въпросите стават повече.

Припомняме, че по-рано днес Румен Петков от АБВ разкри за поредния гаф на Летище София. "В петък 13, между 17 ч. и 19 ч., самолет с определен брой пътници на борда е излетял от Летище София без каквато и да е проверка от граничните власти - нито на пътниците, нито на техния багаж. Ако, това е вярно, първо би било абсолютно непочтено, ръководството на МВР да се опита да прехвърли отговорността върху летищните власти", каза Петков на пресконференция на партията.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар