Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Протестиращите фермери опитаха да щурмуват сградата на МС

Протестиращите фермери опитаха да щурмуват сградата на МС

Викове „Оставка!”, разлято мляко и запалена вълна пред Министерски съвет

Протестиращите животновъди срещу умъртвяването на животни в Странджа опитаха многократно да щурмуват сградата на Министерския съвет. Полицията ги спря с жива верига.

Фермери се събраха на жълтите павета, за да изразят недоволството си от начина, по който властите се опитват да спрат заразата от чума: без предварителна информация, без разяснения, с липса на отговори, с недостатъчни обезщетения, с неразбиране на болката им.

Хората са категорични, че протестите няма да спрат, докато исканията им не бъдат изпълнени. Те донесоха тонове мляко, което разляха на жълтите павета пред сградата на МС, блокирайки движението. Запалиха и вълна от овцете си.

В разгара на демонстрацията животновъдите обявиха, че ако министърът на земеделието, неговият заместник и служители на ведомството не подадат оставка до ранния следобед в сряда, ще пристъпят към гражданско неподчинение.

Животновъдите настояват още да спре масовото избиване на здрави животни и да се запази поминъка на жителите на засегнатите от заразата райони.

Протестиращите фермери направиха опити да нахлуят в Министерския съвет. Полицията ги спираше с жива верига.

"Всичко, което се прави с животните в Странджа, е правилно. Няма друга европейска и световна практика". Това каза премиерът Борисов в началото на заседанието на правителството.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner