Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Карадайъ на откриването на паметника на Левски в Руен: Време е за заедност, а не за разделение!

Карадайъ на откриването на паметника на Левски в Руен: Време е за заедност, а не за разделение!

Председателят на ДПС призова за единство и обединение за обща национална кауза, която не дели хората по етнос, религия, политическапринадлежност, лично и социално положение в името на мирното си бъдеще

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов и народния представител от Бургас Севим Али присъстваха на официалната церемония по откриване на паметник на Апостола на Свободата – Васил Левски в община Руен, съобщиха от пресцентъра на партията.

В своето слово, изненено пред президента Румен Радев, жители и гости на общината, той призова за единство и обединение за обща национална кауза, която не дели хората по етнос, религия, политическапринадлежност, лично и социално положение в името на мирното си бъдеще.

„Време е за заедност, а не за разделение! Време е за обединетелен патриотизъм, а не за разединителен национализъм! Времето е в нас и ние сме във времето!“, заключи Карадайъ с крилатата фраза на Апостола.

Публикуваме изказването на председателя на ДПС:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ  НА ОБЩИНА РУЕН

Васил Левски е от онези велики личности, от които се учи всяко следващо поколение.

В израз на преклонение, всяко поколение издига паметници. Защото преклонението пред идеите, делата и саможертвата няма давност. И днес за нас е въпрос на чест и морална отговорност да се обърнем към всички за съхранение на идеите на Левски, за чиста и свята Република, за братство и единство, за Свобода.

Прекланяйки се пред паметта и делото на Левски, не трябва да забравяме какво ни е завещал:

-Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност.

-Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите
собствени задружни сили.

Да помним и да знаем, че между думи и дела трябва да има единство, че само обединени от обща национална кауза, която не дели хората по етнос, религия, политическа принадлежност, лично и социално положение, можем да градим мирното си бъдеще.

В разбирателство и заедност, под знамето на чистата и святата Република. Осъзнали отговорностите на свободата. Намерили достойното си място в региона, Европа и света.


Време е за градеж, а не за разрушения! Време е за заедност, а не за разделение!

Време е за обединетелен патриотизъм, а не за разделителен национализъм!

Защото времето ни зове. Защото времето е в нас и ние сме във времето!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар