Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Босия: Сам съм! Заграден от тълпа! Маса, която няма собствено лице

Босия: Сам съм! Заграден от тълпа! Маса, която няма собствено лице

Гладната стачка на Николай Колев-Босия срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки добива все по-драматични измерения.

Свидетелство за това е разказът от първо лице на бившия служител на НСО Николай Марков, който е посетил Босия в дома му.

На 12 юни Босия обяви в блога си, че спира да се храни в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Оттогава досега - повече от месец, състоянието му се влошава драстично. Дори и личното посещение на председателя на парламента Цвета Караянчева и вътрешния министър Валентин Радев не успя да убеди Босия да прекрати физическото си самоунищожение преди условията му да бъдат изпълнени.

По-рано днес Станислав Иванов - председател на временната парламентарна комисия, която трябва да вземе мерки, за да спре дисидентът гладната си стачка, обяви пред Нова телевизия, че дълго време не е разполагал с конкретика какво точно да проверява. Той допълни, че от придружавали Николай Колев хора на последното събрание все пак комисията е получила конкретни сигнали, които са били изпратени до главния прокурор и министъра на транспорта. Станислав Иванов обясни, че са били изведени общо 8 сигнала.

Той изрази категорична увереност, че специално при изпитите за книжка, корупция вече няма как да има.

Свързани статии (по етикет)

 • Пчеларите излизат на протест

  Пчелари от цяла България излизат днес на протест пред Министерство на земеделието. Недоволството на бранша е свързано с помощите за сектора.

 • Протест в София заради мръсния въздух
  Десетки протестиращи се събраха по обяд пред сградата на Столична община заради мръсния въздух в столицата. Сред исканията на организаторите на протеста са напълно безплатен градски транспорт в дни с голямо замърсяване, както и да се ограничи ползването на лични автомобили, когато се отчита превишаване на нивото на фини прахови частици в атмосферния въздух. Протестът е под надслов "Дишай".
   
 • Юнкер отменя посещение в Париж заради протестите на "жълтите жилетки"

  Крайнолявата опозиция обмисля да внесе вот на недоверие срещу управляващите.

Оставете коментар