Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Родители на деца с увреждания на протест срещу системата

Родители на деца с увреждания на протест срещу системата

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна, протестират под лозунга "Системата убива - всички".

Те са се събрали пред сградата на Народното събрание с искане за реформа и достоен живот за всички.

Протестиращите заявяват, че системата не убива само децата и възрастните с увреждания, а всички. По думите им това е обединен протест на народа срещу системата, която е прокудила за 10 години 1 200 000 българи.

Основното им искане е финансовата помощ за човека с увреждания да се определя от потребностите на всеки отделен човек, а не от ТЕЛК решението, както беше досега.

Премиерът Бойко Борисов днес пое ангажимент да има реформа за хората с увреждания. Емил Мавродиев и синът му Петър Мавродиев се срещнаха днес в Министерския съвет с министър-председателя. По-рано през деня Мавродиев протестира, като остави сина си в приемната на сградата на правителството.

Идеята на инициативата беше "детето занапред да бъде обгрижвано от премиера", тъй като по думите на баща му семейството няма достатъчно средства за това, а държавата няма ресурс като специалисти да предостави необходимото за интеграция на момчето.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар