Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Щетите от пороите по републиканската пътна мрежа са за десетки милиони левове

Щетите от пороите по републиканската пътна мрежа са за десетки милиони левове

Регионалният министър обеща асфалтиране "веднага"

Щетите от поройните дъждове на общинската инфраструктура в Мизия са за близо 3 млн. лв.. Това установи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в бедстващия град. Освен цялостното преасфалтиране на три улици се предвижда да бъде изградена и канализация, която да предотвратява бъдещи наводнения.

Проверка е установила, че има повреди и на преливника на язовира край врачанското с. Рогозен, който в момента се ремонтира с отпуснатите от държавата близо 2 млн. лв. Министър Нанков получил уверение от фирмата изпълнител, че възстановяването на тези щети ще бъдат за нейна сметка.

Общите щети, нанесени на републиканската пътна мрежа от пороите през последните два месеца, са за десетки милиони левове. „Първоначално средствата, които бяха отпуснати, са в рамките на около 500 хиляди лева за първоначалните щети и аварийното укрепване. Всичко друго е публикувано и всичко като поражения ще бъде отчетено от комисията“, заяви регионалният министър.

Запитан какви средства ще са необходими за възстановяването на увредената републиканска пътна инфраструктура, министър Нанков заяви: „Ако трябва да направим анализ на всички увредени пътни участъци от републиканската пътна мрежа за последните 2 месеца, говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско общинската и държавната инфраструктура, увредена от дъждовете, без тези от последната седмица, са на 6 млн. лева. Самото свлачище при Тикале в Смолянско ни е над 7 млн. лева“.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Мъже с маски потрошиха заведение в Пловдив

    Очевидци разказват, че пострадалите са пеели песни на "Локомотив" (ВИДЕО)

  • Платното на АМ "Струма" в посока Гърция е отворено за движение

    Така днес отворено ще бъде платното в посока Кулата, а утре – в посока София

  • Борисов подкара и електрокар

    Министър-председателят Бойко Борисов заедно с вицепремиера Томислав Дончев, с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK, която се намира в индустриалната зона. Центърът на датската верига край Божурище е най-високото логистично съоръжение в България, съобщиха по-късно от пресцентъра на Министерския съвет (ВИДЕО)

Оставете коментар