Сряда, 19 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 19 Февруари 2020

Бившият личен охранител на Сретен Йосич пред BIG5: Сретан беше напълно коректен с мен. Предадоха го български полицаи.

Бившият личен охранител на Сретен Йосич пред BIG5: Сретан беше напълно коректен с мен. Предадоха го български полицаи.

Любо, с прякор Ломския е любопитна атракция на плажа на Златни пясъци. Днес той е 63 годишен, бивш спортист и бивш личен охранител в България на известния сръбски бандит Сретен Йосич. Вижте какво разказа още пред BIG5.bg.

На Златни пясъци мнозина наричат Любо Ломския, двойника на Хемингуей. Някои дори се снимат за спомен с него.

Любо Ломският. Снимка: BIG5.BG

И към момента обаче едва малцина знаят, че Любо е последния бодигард на Сретен Йосич у нас. Той е негов охранител точно до момента в който българските антимафиоти арестуват Йосич в центъра на София, само на метри от сградата на СДВР.

Това се случва след като българските служби получават информация от холандските си колеги, че Сретен Йосич е в България и се издирва за убийство. Допълнителна информация пък им разкрива, че той често ползва за свои лични разговори външен телефонен апарат в района на СДВР.

Любо Ломския. Снимка: BIG5.BG

Родните антимафиоти научават още, че известния сръбски бандит живее в района, а по-късно допълват информацията си с факта, че по време на престоя си у нас Сретен Йосич е обитавал розова кооперация в изключителна близост до сградата на софийската полицията. Там той живеел с децата и жена си.

Когато Сретен Йосич идва в България той първо си търси охранител. Избира Любо. Плаща му заплата и дълго време двамата са доволни един от друг.

Любо Ломския заедно с един от първите шефове на ВИС - 2 по нашето Черноморие. Снимка: BIG5.BG

Любо Ломския обаче и до днес въобще не е запознат с работата, а по-късно и със съдебните дела на Сретен Йосич. Неговата задача е била само да го пази. Йосич от своя страна бил коректен в плащането, но е пазил в тайна личните си дела. Сърбина имал опит и бил вече страдал от предателства на охранители.

Според разследването един от хората помагал на Сретен Йосич у нас е настоящият адвокат и бивш шеф на МВР в Разград Кръстьо Сотиров. Преди години Сотиров е изгонен от позицията директор на МВР Разград и идва в София. Дълго време търси работа, но не намира. След няколко години без работа по времето на Сергей Станишев той е върнат за шеф на МВР в Разград.

Кръстьо Сотиров се познава със Сретен Йосич. Именно той помага на Сретен да получи български паспорт. Според разследването именно Кръстьо нарежда на Тодор Димов, по това време негов колега - шеф на НСБОП Разград, да съдейства на сръбския мафиот при ваденето му на български документи. Според запознати, за услугата Кръстьо Сотиров получава 100 000 долара.

След като Сретен получава паспорта, Кръстьо със съпругата си Газдова (директор на завода за лекарства в Разград) заминават на почивка във Велинград. Те издават на полицията, че Сретен има фалшив паспорт и натопяват за това Тодор Димов. След този случай пък самия Димов е задържан заради наркотици на границата, а по-късно пуснат под гаранция.

Цялата истината и до днес се пази в делото за екстрадицията на Сретен Йосич. До сега то не е разсекретено, но по този въпрос публично няколкократно са са говорили антимафиотите, които го задържаха, както и бившият главен прокурор Никола Филчеви убитият прокурор Николай Колев.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner