Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Хеликоптер на Гранична полиция ще следи за джигитите по пътя за морето

Хеликоптер на Гранична полиция ще следи за джигитите по пътя за морето

Машината ще облита магистрали и натоварени пътища и ще дебне за агресивни шофьори, и за онези, които използват аварийната лента за придвижване.

Хеликоптер на Гранична полиция се включва в следенето на трафика към морето, предаде БГНЕС. Машината ще облита магистрали, натоварени пътища и ще следи за агресивни шофьори на пътя, за такива, които се движат в пакет и за онези, които използват аварийната лента за придвижване.

Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да приближи регистрационния номер на автомобила, нарушител на правилата на движение, и да предаде информация от въздух на патрулите по магистралите и натоварените пътища. Включването на летателната машина е част от специализираните акции, които МВР провежда, за да осигури превантивната дейност и да доведе до намаляване на пътните инциденти по пътищата в страната, съобщи тази сутрин главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция.

„Ще има видими и невидими патрули, които ще наблюдават трафика в немаркирани автомобили и ще подават информация на пътните полицаи, които ще предприемат действия. Контролът ще е в цялата страна и той ще се осъществява с полицейски патрули, както и с 148 мобилни камери, които са в автомобилите, 28 камери, които са на тринога, 23 стационарни камери и една за средна скорост за момента”, обобщи главен инспектор Рапчев. Той подчерта, че днешната операция продължава до 21 часа и след като се отчете ефективността от работата на хеликоптера, ще се вземе решение дали той да бъде включван и в други акции, но най-вероятно отново ще участва.

Инспекторът подчерта, че вече се наблюдава и засилване на движението на гастарбайтери от и към Западна Европа и каза в аванс, че една от следващите акции включва раздаването на флаери на турски, английски и на немски език на гранично-контролните пропускателни пунктове в страната, с които ще информират гражданите за най-честите нарушения, които правят гастарбайтерите на територията на България и мерките, които МВР предприема спрямо тях. Рапчев добави още, че полицията ще продължи с акции по пътищата през целия летен сезон и всеки ден ще имат различен фокус.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар