Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Повдигнаха две обвинения на Бенчо Бенчев

Повдигнаха две обвинения на Бенчо Бенчев

Наложена му е парична гаранция от 50 000 лв. и забрана да напуска страната, грозят го до 8 години затвор

Районната прокуратура в Бургас повдигна две обвинения на общинския съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев - за това, че е укривал Димитър Желязков-Митьо Очите, и за притежаване на боеприпаси, без да има разрешително.

Наложена му е парична гаранция от 50 000 лв., както и забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

По първото обвинение Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор, но не по-тежко наказание от това на укривания, а по второто обвинение - от 2 до 8 години затвор.

На 2 август Специализираната прокуратура разби организирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди. На 3 август, в рамките на операцията, в Истанбул бяха задържани Димитър Желязков, Бенчо Бенчев и още шестима българи. По-късно говорителят на прокуратурата съобщи, че Желязков е бил арестуван в стая в хотел, наета от Бенчев. Тя каза още, че Специализираната прокуратура води разследване за организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.”

"Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна", каза днес Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба. Той бе със своя адвокат Иво Найденов, съобщи Vesti.bg.

Найденов коментира, че повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите "не означава, че той е престъпник".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар