Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Валери лудна в триумфален екстаз: Бих „Какаовия плаж“!

Валери лудна в триумфален екстаз: Бих „Какаовия плаж“!

Вижте още за най-голямата политическа победа на българския вицепремиер!

Вицепремиерът Валери Симеонов буквално лудна от превъзбуда, след като сам съобщи във фейсбук, че именно той е "победителят" във войната си с два черноморски бара.

Битката на вицепремиера на Република България с двете плажни заведения се превърна в пословична история през последните две лета, като към днешна дата тя донесе на Симеонов буквално стотици зевзешки прякори, като "Шумобоецът от Слънчев бряг", например. 

Дали е повод за национална гордост или за национален срам поведението на българския вицепремиер, оставяме да прецените сами. 

Във всеки случай обаче, осъзнато или не, в края на текста си публикуван във фейсбук Симеонов цитира заглавието на известната книга на Франсис Скот Фитцджералд, "Нежна е нощта". В случай, че това е съзнателно, бихме искали да обърнем вниманието на вицепремиера върху един детайл - в друга популярна книга на Фитцджералд, главният герой Джей Гетсби, е млад милионер със съмнително минало направил състояние от контрабанда. Уважаеми г-н Симеонов, има разлика, вие не сте млад. 

Ето и героичното писание на Симеонов публикувано на страницата му във фейсбук, която той си направил едва след като Волен Сидеров, му съобщил за съществуването на интернет. (бел.ред. последното бе заявено лично от лидера на "Атака" по-рано днес)

"С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“!
На 10 август РЗИ Бургас със съдействието на ОД на МВР Бургас запечата заведенията „Какаов плаж“ на плаж Слънчев бряг – юг и „Хедон“ на плаж Харманите Созопол, заради системни нарушения на Закона за защита от шума в околната среда.
По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи.
Днес, 17.08.2018, бургаският административен съд отхвърли единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. И така потвърди законността на действията на РЗИ и МВР.
По тези причини, заповедите за спиране на експлоатацията бяха отменени от началника на РЗИ Бургас д-р Паздеров и беше разрешена работата на обектите при стриктно спазване на закона. На нарушителите бяха наложени глоби в максималния размер, предвиден от закона!!! 
Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен. 
И нощта става време за почивка! 
„Нежна е нощта“!

Валери Симеонов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner