Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

Нинова: В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента

Нинова: В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента

Настояваме да се свика бързо, за да помогнем на засегнатите от кипърската компания 200 000 българи, категорична е лидерът на БСП

В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента и настояваме да се свика бързо, за да помогнем на засегнатите от кипърската компания. Това каза пред журналисти на Петрова нива лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с казуса след отнетия лиценз на кипърската компания „Олимпик“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас.

„Не знам защо правителството мълчи и не дава обяснение какво се случва“, каза Нинова. Тя поясни, че между българския гаранционен фонд и кипърския има споразумение как да се действа в такива случаи.

„Това споразумение просто трябва да се приложи. То съществува, но никой не иска да го каже на хората. Не разбирам защо. Просто ви призовавам: излезте и обяснете. Има споразумение между българския и кипърския гаранционен фонд“, обърна се Нинова към управляващите.

По думите й е възможно българската държава да даде на хората парите и след това да претендира от тяхно име към кипърската страна.

„Това е единственото решение да помогнем на тези над 200 хил. души, които пострадаха“, поясни лидерът на БСП.

Свързани статии (по етикет)

  • БСП внесе отново искането за независима проверка на магистралите

    „Внасяме искане със 79 подписа независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали. Това е действие за връщане на нормалността в държавата. Защото след като Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха същото искане преди седмица, от Камарата на строителите реагираха абсолютно неадекватно. Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа. Това е драстично нарушаване на нормите - и морални, и правни. Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава това поведение", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в АПИ, където заедно със зам.-председатели и депутати от ПГ на „БСП за България” внесе отново искането за независима проверка на магистралите.

  • Нинова след среща с КНСБ: Не споделяме оценката им за бюджет'2019, но за данъците имаме обща позиция

    Благодаря на екипа на Пламен Димитров за високата оценка, която дадоха за „Визия за България“, каза още председателят на социалистическата партия.

  • Мей се отказва от спешно правителствено заседание за Брекзит

    Британската министър-председателка Тереза Мей е била принудена да се откаже от планирано за днес извънредно правителствено заседание за одобряване на сделка за Брекзит, предаде Ройтерс, като се позова на електронното издание на в. "Индипендънт".

Оставете коментар