Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Близките на починалата родилка в Сливен искат независима експертиза

Близките на починалата родилка в Сливен искат независима експертиза

Според тях до фаталния край се е стигнало заради травми, причинени от медицинския екип при раждането.

Близките на починалата родилка в Сливен искат независима медицинска експертиза и разследване по случая.

Според тях до фаталния край се е стигнало заради травми, причинени от медицинския екип при раждането. Официално становище от болницата все още няма. 33-годишната Ренета Томова е починала на 17 август, ден след раждането на първото си дете Близките ѝ очакват да бъде направена  аутопсия, която ще покаже причините за смъртта й.

Пред bTV те заявиха, че ще искат заключение и от лекар извън болницата, защото смятат ,че  истината ще бъде скрита. Ренета постъпила в болницата след нормална бременност, разказват близките й. Пред родилната зала обаче изживели истински кошмар.

Те твърдят, че жената имала синини по тялото и счупени ребра. Часове след раждането състоянието ѝ се влошило. Според директора на сливенската болница д-р Соня Михайлова жената е приета в реанимация, където починала. Лекарката, водила раждането не е на работа, а в родилното твърдят, че в почивните дни проверки няма.

Според семейството на починалата родилка от болницата не са ги потърсили, не са им казали какво точно е станало, а лекарката, водила раждането не им вдига телефона. Прокуратурата започна разследване за лекарска грешка.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар