Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

Започна премахването на колите от паркинга на Националния стадион

Започна премахването на колите от паркинга на Националния стадион

Ще бъдат разчертани места само за 100 автомобила, собствениците на които ще заплащат такса "зелена зона".

Премахването на автомобили от една част от паркинга до Националния стадион "Васил Левски" в София започна днес. Това се налага, тъй като от 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от "Пазари Запад" и Столичната община и паркирането и престоят на автомобили ще се плащат.

Ще бъдат разчертани места само за 100 автомобила, собствениците на които ще заплащат такса "зелена зона". Oсвен автомобилите, търговците на велосипеди и ски аксесоари, които от години продават там, трябва да плащат наем на общината.

За момента платена става частта между стадиона, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Драган Цанков". Тази между стадиона и езерото "Ариана" в Борисовата градина също ще се превърне в платена, но по-късно.

Заместник-председателят на Столичният общински съвет Николай Стойнев обясни, че това се прави с цел да се осигури достъп до парка и до спортните обекти. "Запазва се съботно-неделния пазар за спортни стоки, като ще се осигурят по-добри и по-нормални условия за търговците, както и за клиентите им. Там предстои да бъде изградена също така и автоматична, самопочистваща се тоалетна", добави той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар