Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Предложение: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

Предложение: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

Проблемите пред българските производители като неравностойно положение на пазара и неконкурентноспособност спрямо големите все още са на дневен ред. 

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща на ръководството на партията и парламентарната група с ръководството на Централния кооперативен съюз (ЦКС) в София.

"От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското производство. Това започна преди три години с промяна на Закона за търговските вериги", припомни Нинова.

На срещата с Централния кооперативен съюз обсъдихме мерките в защита на българското производство. В нашия законопроект предвиждаме определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги, посочи лидерът на БСП.  
 
На срещата е обсъден проектът на БСП "Визия за България", както и проблемите, свързани със сивата икономика.

Корнелия Нинова информира, че е обсъждан и очакваният да влезе през септември Закон за социална и солидарна икономика. От ЦКС имат конкретни предложения за подобряване на закона, посочи.

 
"Един от основните проблеми, който коментирахме днес, е подкрепата за българското производство. Това, което е разработено във "Визия за България", мисля, че е добър подход, който ще начертае добрия път за развитие на българския бизнес за следващите няколко години",  заяви проф. Петър Стефанов, председател на Централния кооперативен съюз. Той добави, че българският кооперативен бизнес модел не отстъпва по нищо на световния. Той е преодолял всички сътресения във всичките икономически и политически форми, посочи Стефанов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner