Събота, 16 Ноември 2019
Събота, 16 Ноември 2019
Управляващата коалиция заседава повече от два часа

Управляващата коалиция заседава повече от два часа

Цветан Цветанов и Владислав Горанов също присъстват на сбирката при Борисов.

Управляващата коалиция заседава повече от два часа в правителствената сграда на "Дондуков" 1 в опит да разреши противоречията.

В разговорите участват лидерите на ГЕРБ и на Обединени патриоти.

Партньорите във властта обсъждат взаимоотношенията в коалицията и евентуалните кадровите промени в кабинета, след като в петък премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Причина за това бе ужасната катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души.

Че разговорите няма да са лесни стана ясно още в началото на заседанието, когато лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че ще постави и въпроса за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, лидер на НФСБ. Другият лидер на формация в Обединени патриоти (малкия коалиционен партньор на ГЕРБ) - Красимир Каракачанов пък се яви ва заседанието със синя каска в знак на търсене на мир.

На заседанието на коалиционния съвет при премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов присъства и вторият човек в ГЕРБ - лидерът на ПГ на партята Цветан Цветанов, както и финансовият министър Владислав Горанов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар