Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Вицепрезидентът Илияна Йотова прекрати участието си в събора в с. Садина, за да посети пострадалите в катастрофата край Разград

Вицепрезидентът Илияна Йотова прекрати участието си в събора в с. Садина, за да посети пострадалите в катастрофата край Разград

18 са ранените, един е в тежко състояние

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети МБАЛ „Св. Иван Рилски - Разград”, където са настанени 18-те пострадали при сблъсъкa на тир и микробус на пътя Разград – Благоево. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Илияна Йотова разговаря с екипите, които са приели пострадалите, за да се информира за тяхното състояние. Вицепрезидентът предложи съдействие в случай на необходимост.

Пътниците в микробуса са пътували към Капански събор „Здрав корен – жив дух“ в село Садина, община Попово. Тазгодишното издание на събора се провежда под патронажа на вицепрезидента.

Илияна Йотова откри събора в Народно читалище „Съединение - 1889“ и се отправи към болницата в Разград, веднага щом научи вестта за инцидента.

Както съобщи NBOX по-рано днес (виж тук), микробус и ТИР се сблъскаха челно по пътя Разград –Благоево, 18 души са откарани в болница, един от тях е с множество наранявания и е изпаднал в кома.

Микробусът е "Форд Транзит" със силистренска регистрация се е ударил челно в разградски ТИР на един от завоите към местността Пчелина. В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина.

При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всички 18 човека (с водача) са откарани в МБАЛ - Разград.

Шофьорът на ТИР-а, П.С. на 48 години от Разград, не е пострадал. Той е задържан.

Продължава огледът на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до катастрофата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар