Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

Орбан размаха пръст на ЕП: Унгария няма да стане жертва на фалшиви обвинения заради бежанците!

Орбан размаха пръст на ЕП: Унгария няма да стане жертва на фалшиви обвинения заради бежанците!

В отговор на заплахите партията му ФИДЕС да бъде изключена от ЕНП, австрийският вицеканцлер и лидер на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе предложи на Орбан да създадат обща група в Европарламента

Депутатите от Европейския парламент искат да въведат санкции срещу Унгария заради отказа ѝ да приема мигранти. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от БЛИЦ. 

„В Европейския парламент мнозинството депутати подкрепя миграцията. Те искат да отмъстят на Унгария заради това, че унгарците са решили да не превръщат своята страна в страна на мигранти. Истината е, че са ни произнесли присъда, но аз ще защитавам Унгария срещу лъжливите обвинения“, се казва във видеопослание на Орбан, публикувано на неговата страница във Фейсбук. 

Тази седмица ЕП трябва да проведе заседание за въвеждането на санкции спрямо Унгария заради отстъплението от демократичните принципи на европейската общност. В случай, че гласуването е положително, Европейската комисия ще получи възможност да лиши Будапеща от правото на глас в Съвета на Европейския съюз. 

Представители на ХДС на канцлерката Ангела Меркел заговориха за възможността партията на Орбан ФИДЕС да бъде изключена от ПГ на Европейската народна партия в Европарламента. 

В отговор на тези заплахи австрийският вицеканцлер и лидер на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе предложи на Орбан, ако бъде изключен от ЕНП, да създадат обща парламентарна група в Европарламента. 

„Каня унгарския премиер Виктор Орбан и неговата партия ФИДЕС за сътрудничество в обща парламентарна група“, написа Щрахе във Фейсбук.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар