Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Прокуратурата поиска транспортния зам.-министър Ангел Попов да бъде отстранен от длъжност

Прокуратурата поиска транспортния зам.-министър Ангел Попов да бъде отстранен от длъжност

Според държавното обвинение той ръководи дейност, за която срещу него се води производство

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд - София (СРС) искане на основание чл. 69 от НПК за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Спрямо Ангел Попов на 29 март 2018 г. е внесен обвинителен акт за извършена от него измама - престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство в Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

В хода на досъдебното производство е установено, че на неустановена дата през месец август 2012 г. в град София с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро Попов е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт. Макар деянието, за което е предаден на съд Попов, да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар