Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Директорът на Агенцията по горите подава оставка

Директорът на Агенцията по горите подава оставка

Изпълнителният директор на Агенцията по горите ще подаде оставка днес или в понеделник

Това обяви на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов.

Министърът допълни, че това става по искане на самия изпълнителен директор Григор Гогов.

Министърът коментира, че причината за оставката е сигнал за конфликт на интереси срещу Гогов. Този сигнал по думите му е бил проверен от министерството, но проверката не е установила пряк конфликт на интереси. Сигналът обаче е бил изпратен към КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) за извършване на независима проверка по отношение на данните съдържащи се в него.

Свързани статии (по етикет)

  • Как световните агенции отразиха оставката на Валери Симеонов

    Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. AFP припомня, че Симеонов ще се запомни не само с грозните думи спрямо майките на децата-инвалиди, които породиха 26-дневните протестите, довели до оставката му, но и спрямо мигрантите и ромите.

  • Бойко Борисов прие оставката на Валери Симеонов

    Премиерът Бойко Борисов е приел подадената оставка на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, потвърдиха от правителствената пресслужба.

  • Хоро на „Орлов мост” след оставката на Валери Симеонов

    „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”.

Оставете коментар