Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Каракачанов: 70% от българите подкрепят въвеждането на задължителна военна служба

Каракачанов: 70% от българите подкрепят въвеждането на задължителна военна служба

Няма да има удължаване на срока за предоставяне на оферти за нов изтребители. Срокът, поставен от министерството, е 1-ви октомври

Над 70 % от българското общество подкрепя въвеждането на задължителна военна служба, а над четири от петима българи са за възстановяване на трудови войски. Тези резултати от проучване на Министерството на отбраната съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО, цитиран от БНР.

Каракачанов се обяви за максимално широк дебат по темата за доброволната военна служба.

Военният министър не допусна удължаване на срока за предоставяне на оферти за нов изтребители. Срокът, поставен от министерството, е 1-ви октомври.

"Никой не бърза. Има още две седмици, ако удължа срока по искане на един от потенциалните участници, това означава да вкарам другите в неравнопоставено положение и те да имат основание да мислят и дори да го кажат, че някой предварително нещо е нагласил, че се нарушава процедурата", уточни Каракачанов.

Според плановете България трябва да купи на първо време до осем изтребителя. Стойността е около 1,8 милиарда лева с ДДС за няколко години.

В годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО, чийто домакин е Служба "Военна полиция" в София, участват 78 представители на 32 държави. В събитието участват представители на стратегическите командвания на НАТО, командните структури, както и от центровете за усъвършенстване в Полша и Италия. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар