Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Предстоящи събития в страната за 19 септември, сряда

Предстоящи събития в страната за 19 септември, сряда

София. От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

София. От 10.00 часа в Министерския съвет ще се проведе редовното правителствено заседание. След него Съветът за развитие при МС също ще проведе заседание, на което ще бъде обсъдено изпълнението на Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017 – 2021 към 1 септември 2018 г.

София. От 7.30 часа до 8.30 часа ще се проведе протест във връзка с отлагането на ремонта на ул. „Върба” в столичния квартал „Карпузица".

София. От 8.30 часа в хотел „Метрополитън“ (бул. „Цариградско шосе“ 64) Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще присъстват на откриването на Европейската конференция на Международния съвет за военен спорт (CISM).

София. От 10.00 часа в Южния парк (Голямата поляна) БЧК организира празник, посветен на Европейския ден без жертви от катастрофи и Световния ден намира.

София. От 10.30 часа в зала 42 ще бъде представен спектакълът „Кофичка с лопатка“.

София. От 11.00 часа в Детски център за изкусва „Angel steps” ще бъде представена първата детска кулинарна книга „Малки рецепти от големи готвачи“.

София. От 11.30 часа в „Гранд хотел София“ в зала „Триадица“ ще бъдат представени резултатите от 2-ро тримесечие на 2018 г. за тенденциите и нивата на незаконната търговия с цигари и проучването на пазарните опаковки.

София. От 13.00 часа в хотел „Централ“ (бул. „Христо Ботев“ 52) ще се проведе семинар на тема „Фермерските пазари – настояще и бъдеще“.

София. От 13.30 часа в резиденция „Бояна“ Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) организира Международна практическа конференция – уъркшоп на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“. За участие в първия ден на събитието са поканени министри, представители на комисии в Народното събрание, на Агенция „Пътна инфраструктура“, НСОРБ.

София. От 13.30 часа в заседателната зала на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия.

София. От 14.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация на Софийска област на бул. „Витоша“ 6, ет. 5, областният управител Илиан Тодоров и Хуминг Ма – заместник-председател на Комитета на Китайската народна политическа консултативна конференция ще подпишат Меморандум за сътрудничество между Софийска област и провинция Хубей – Китайска народна република. На подписването ще присъства Явор Нотев - заместник-председател на Народното събрание.

София. От 14.30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Съвременни аспекти в профилактиката и лечението на острите респираторни заболявания“. В кръглата маса ще участват: доц. д-р Лъчезар Иванов, заместник-председател на Комисията по здравеопазването към 44-тото Народно събрание, д-р Кремена Пармакова, главен експерт в дирекция „Здравен контрол“ в Министерство на здравеопазването, доц. Силвия Бино, консултант на Европейското бюро на СЗО, проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и проф. Нели Корсун, завеждащ Националната референтна лаборатория „Грип и остри респираторни заболявания”.

София. От 15.00 часа в зала 356 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ 1 Временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство ще изслуша представители на ГД „Национална полиция“ и ГД „Борба за организираната престъпност“ при МВР във връзка с установяване на факти, свързани с получаване сигнали и дейността на Министерството на транспорта, съответно за ИА „Автомобилна администрация“.

София. От 18.00 часа в „Квадрат 500“ в зала 19 ще бъде открита изложбата „Лунна нощ“ на Чавдар Петров.

София. От 18.00 часа в литературен клуб „Перото“ Евгени Минчев ще представи двете си най-нови книги – „Леви, десни“ и „Леговището на Даяна“.

София. От 18.30 часа в библиотеката на Гьоте-институт на ул. „Будапеща“ 1 немският писател Леандър Щайнкопф ще проведе разговор с публиката за писателските муметоди и стратегии, за това как се издават млади автори в Германия и какво е мястото на София в новата му книга.

София. От 19.00 часа в театър „Българска армия“ ще се състои премиерата на „Албена“ от Йордан Йовков.

Бургас. От 10.00 часа и 13.00 часа Регионалната инспекция по околната среда и водите Бургас ще отбележи Европейската седмица на мобилността с деца от детска градина „Звездица Зорница“, читалище „Хр. Ботев – 1937“ и ОУ „Христо Ботев“. РИОСВ - Бургас организира беседи и изложби в учебните заведения.

Бургас. От 10.00 часа на пешеходната пътека в к-с „Зорница“ (пешеходната пътека до 5D киното) деца ще бъдат облечени в специални светлоотразителни жилетки и ще носят нарочни стоп знаци "Пресичат деца“. От 13.00 часа на пешеходната пътека на ул. „Индустриална“ ще се проведе същата проява.

Бургас. От 11.00 часа в експоцентър „Флора“ в зала 2 ще се проведе пресконференция за откриване на Международен фестивал на документалното историческо кино – DOCK. На нея ще присъстват: зам.-кметът Йорданка Ананиева, доц. Петър Стоянович, Димитър Стоянович, Торстен Либщок, проф. Игнатовски и Марин Марчевски.

Варна. От 14.00 часа на бул. „Княз Борис I”, на уширението преди спирка „Делфинариум”, в посока к.к. Златни пясъци, ще бъде разположен полицейски пост, където ще се проведе среща на темата: EDWARD - Европейският ден без жертви на пътя

Варна. От 19.00 часа в Аулата на Икономическия университет ще се проведе концертът „Венециански музикален барок“.

Велико Търново. В 18.00 часа в Интерхотел „Велико Търново“ лидерът на БСП Корнелия Нинова ще представи проекта „Визия за България“.

Враца. В 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се отворят ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Поставяне на осветление на стадион „Христо Ботев”.

Враца. От 19.30 часа на панаирната сцена пред стадион „Христо Ботев“ ще се проведе спектакъл на НФА „Българе“, посветен на 130 години Врачански есенен панаир.

Добрич. От 9.30 часа в Детска градина 8 ще се състои куклен спектакъл „Приказка за Ох“.

Кюстендил. От 10.00 часа на улица „Цал Одвободител" при къща музей „Ильо войвода" ще се проведе полицейска проверка по повод Европейския ден без загинали на пътя. В акцията ще участват и доброволци към БЧК.

Монтана. От 17.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев“ ще бъде представена книгата „Поглед към миналото на с. Смоляновци с надежда за бъдещето“.

Монтана. От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе „Операцията“ – комедия от Иво Сиромахов.

Пазарджик. От 10.30 часа в Приемна зала ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата по повод Европейския ден без загинали на пътя.

Пловдив. От 10.30 часа Детска градина „Щастливо детство“ ще отбележи Седмицата на мобилността с голям празник, в който децата ще покажат умения да се движат безопасно. Специално жури с участието на началника на VІ РПУ комисар Николай Кирков и кмета Николай Чунчуков ще оценяват наученото от децата и ще подкрепят в усилията им да научават повече.

Пловдив.. От 11.00 до 13.00 часа вратите на автоматичната измервателна станция „Каменица“ ще бъдат отворени за граждани и ученици, които имат желание да се запознаят с уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух в Пловдив. Това е част от инициативите, които РИОСВ организира по повод Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември).

Пловдив.. В 18.00 часа в Малката раннохристиянска базилика ще бъде открита изложбата „Грубата нежност“ е името на бижута, малка пластика и скулптура на Грагат Айрапетян – Грант.

Разград. От 11.00 часа в Разград ще се проведе мащабно пожаро-тактическо учение със сили и средства на РДПБЗН - Разград, сектор СОД при РДПБЗН - Русе, ОДМВР - Разград, ЦСМП, БЧК и доброволни формирования.

Смолян. В 16.00 часа в Родопския театър - Смолян ще се проведе пресконференция във връзка с премиерния спектакъл „Ами сега!!!“.

Стара Загора. От 19.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои концерт на ансамбъл АРТОС - Австрия.

Хасково. От 17.00 часа на входа на парк „Кенана“ Община Хасково и ОП „Младежки център“ с подкрепата на РИОСВ – Хасково организират велопоход по повод „Европейска седмица на мобилността“.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар