Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Тайнствена българска енергийна делегация посети Виена през уикенда

Тайнствена българска енергийна делегация посети Виена през уикенда

На сайта на министерството няма никаква информация

Хора от екипа на енергийния министър Теменужка Петкова са на път да предизвикат поредния скандал в държавата. Десет българи са отседнали в един от най-скъпите хотели в Европа. Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов и екипът му не казват защо са били на тузарска командировка, съобщава BIG5.bg.

Делегация на Министерството на енергетиката отиде на луксозна командировка през уикенда. Зам.-министъра на Теменужка Петкова - Красимир Първанов, е бил водач на делегацията. Чиновниците са спали за 300 евро в тузарския "Sofitel hotel" във Виена, който е един от най-скъпите в Европа, като са закусвали гурме, тъй като в хотела се сервира Мишлен закуска.

В същото време зам.-министър Първанов обаче е избрал още по-голям лукс и е спал на друго място, което от министерството "срамежливо" крият. Цялата командировка е излязла не по-малко от 25 000 евро.

В същото време, в сайта на министерството няма никаква информация. Делегацията не кани и журналисти. Не става ясно какво са правили.

Припомняме ви, че Виена е енергиен център и там се намира "Международната агенция за атомна енергия". Не е изключено да търсим купувачи за реакторите от Русия на стойност 4 млрд. лв., които, ако не влязат в експлоатация в АЕЦ "Белене", експерти се шегуват, че ще ръждясат в Русия.

Не е изключена и връзката с ЧЕЗ. Оказа се, че Гинка Върбакова и "Инерком" нямат пари, за да купят компанията и се търсят компании. Възможно е делегацията на Теменужка Петкова, приятелка на Гинка, да издирва спешно вариант за тока на половин България.

Източник: BIG5.bg

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар