Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Технолог от Карнобат: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата!

Технолог от Карнобат: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата!

Ако бяхме отворили тръбата, щяхме да взривим винзавода и гара Церковски, категоричен е административният директор на "СИС Индустрийс" инж. Йовко Йовков

"Тръбата, за която говорят митниците, че са открили във винзавода в гара Церковски, е монтиран преди 2 години кран. Ако случайно го отворим, както твърдят митничарите, ще гръмне и ще вдигне във въздуха целия завод и гара Церковски. Тези 70 % пари ще се изпарят в атмосферата, цялото помещение ще се насити с алкохолни пари, а както всички знаете, те са силно взривоопасни."

Това обяви ексклузивно пред репортер на Флагман.бг административният директор в "СИС Индустрийс" инж. Йовко Йовков. Ето какво каза още той:

"Тръбата всъщност е е обикновен кран за проверка на херметичностни съоръжения. Целта й е с нея да проверяваме дали няма изтичане на алкохолни пари. През тръбата, на която е монтиран кранът, циркулира течностно-парна смес с темп 80-85 градуса. Приблизителното съотношение на алкохолни пари и алкохолна течност е 70 към 30. При вземане на проба от митниците пробните им шишета се деформираха, защото температурата е над 80 градуса. Това се прави, за да се пречисти максимално  спиртът. Тоест да предложим на хората спирт и спиртни напитки с максимално качество. Прословутият кран технологично стои постоянно затворен, иначе ще нарушим режима на работа", каза още инж. Йовков.

Източник: Флагман

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар