Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Ограничения на скоростта ще действат по пътищата днес

Ограничения на скоростта ще действат по пътищата днес

От 14 до 20 часа, се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища

От днес се въвеждат ограничения на скоростта до 90 км/ч. по АМ "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208 поради неравности на пътната настилка. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

На автомагистрала „Тракия“ поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. Днес ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности. Ремонтни дейности се извършват и на моста над река Елшишка при 89-ти км на автомагистрала „Тракия“. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

Резултат с изображение за магистрали и пътища в ремонт

снимка: АПИ

За улеснение на трафика, в края на трите почивни дни, ще има две ленти за София на автомагистрала „Хемус“ в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.

Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград.

От 14.00 часа до 20.00 часа, се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. В участъците, в които се извършват ремонти дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

По данни на дирекция „Гранична полиция“ интензивен е трафикът на граничните пунктове „Кулата“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост-Видин“ и „Дунав мост-Русе“.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар