Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ

БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ

Ново научно звено се създава в структурата на БАН на мястото на Националния институт по метеорология и хидрология – реши Общото събрание на БАН, на което присъства и министърът на образованието Красимир Вълчев, предаде БНР.

В новата структура ще работят учените, които остават в Академията и ще се занимават с научни изследвания. Председателят на Общото събрание проф. Евелина Славчева заяви: "Научната дейност на новосъздаденото към Министерски съвет звено ще бъде по-скоро за обслужване на оперативната дейност, докато в БАН ние държим да запазим комплексния характер на Академията и да имаме изследвания в тази толкова важна област, каквато е климатът, атмосферата, водите".

Започва инвентаризация на активите на Националния институт по метеорология и хидрология. Голяма част от имуществото, което Институтът използва, е собственост на БАН – каза проф. Славчева. 

"При това ние държим тя да бъде на новия принципал, не НИМХ, а Министерство на образованието и науката – то да бъде собственикът, както в момента БАН е собственик".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар