Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Бойко Борисов: Виетнам е важен партньор в региона на Югоизточна Азия

Бойко Борисов: Виетнам е важен партньор в региона на Югоизточна Азия

Двамата премиери обсъдиха възможности за активизиране на сътрудничеството в областта на труда и двустранната търговия

Виетнам е наш доверен приятел и изключително важен партньор в динамично развиващия се регион на Югоизточна Азия. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата разговаряха в Ню Йорк, където водената от премиера Борисов българска делегация участва в 73-тата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изрази готовността на страната ни да работи за развитието на сътрудничеството във всички области на икономическия и обществен живот.

„България и Виетнам са традиционно приятелски страни и вярвам, че потенциалът на икономическите отношения на двете държави може да бъде разширен“, каза премиерът Борисов и допълни, че е необходимо увеличаване на стокообмена между двете страни.

Двамата премиери изразиха желание за активна работа в двустранната търговия и търсене на възможности за сътрудничество в нови сфери.

Бойко Борисов и Нгуен Суан Фук изразиха удовлетворение от активизирането в последните години на отношенията в областта на образованието, научните изследвания и иновациите.

По време на разговора българският премиер Бойко Борисов и виетнамския му колега обсъдиха и възможности за активизиране на сътрудничеството в областта на труда.

Българската страна има принципна готовност да започне преговори за разширяване на договорно-правната база в областта на труда и социалната политика с оглед регулиране на трудовата миграция между двете държави.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар