Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Илиян Василев смята, че задкулисието иска да заграби бизнеса на Ветко Арабаджиев

Илиян Василев смята, че задкулисието иска да заграби бизнеса на Ветко Арабаджиев

Изключително остро мнение относно сагата със собствениците на хотел "Маринела" - семейство Арабаджиеви, изказа бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.

Според Василев, който се изказа във Facebook, затварянето е продиктувано от злобното желание на задкулисието да заграби успешния хотелски бизнес - в мутренски стил, от позицията на силата. Той обръща поглед към депутата от ДПС Делян Пеевски. Ето какво написа Василев в социалната мрежа:

"Знаете, че недолюбвам собствениците на "Маринела", който за мен ще си остане винаги Японския хотел. Прекалено са далеч от моите представи за управленци на вероятно най-значимия като архитектура хотел у нас. Естетиката му е много над тяхната.

Но .... затварянето на хотела е сляпа злоба на задкулисието, което иска да заграби чужд бизнес. Това е подходът КТБ.

Какво пречи на НАП, на КПКОНПИ на всички разследващи да оставят хотела да работи, защото предоставя услуги и генерира приходи, които накрая пак плащат данъци, заплати и т.н. И паралелно да разследват, да установяват, да доказват. А трябва на всяка цена като при КТБ да затворят, закрият, задушат, убият ЖИВ бизнес.

Вече съм сигурен - Корпулентният иска да вземе хотела. Такъв див капиализъм може да се сравни само със средата на 90-те години, когато борческите групировки направо си вземаха всеки бизнес, който пожелаят. Разликата е, че тогава го правеха с борци, сега го правят с държавните институции, за да звучи по легитимно.

Същите мутри, само че във власт".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар