Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 11 Декември 2018

Какво се случва със сделката за ЧЕЗ

Какво се случва със сделката за ЧЕЗ

Галина Александрова заяви за предаването „Още от деня“, че в декларацията, която БСП са прочели, отбелязват, че сделката за ЧЕЗ и Летище София ще повлияят на джоба на всеки българин и е разграбване на държавата. 

Според нея това е насъскване на потребители и граждани срещу определени бизнеса, причина за което са предстоящите избори. Посочи, че партиите са обрасли с фирми и чуждите са „враг“, не са полезни за хората. Тя вижда икономически интереси чуждестранната фирма да се оттегли, но на нейно място да дойде определена компания. Спомена други чуждестранни бизнеси, които са се махнали от страната, заради лошата среда.

Посочи, че опитът да се лансира тезата за държавно участие в ЧЕЗ е нереален заради европейски регулации – същата причина, заради която са станали и приватизациите.

Според нея е крайно време политиците и КЕВР да обяснят, че няма начин разходите на дружеството за сделката да се акумулира с останалите разходи и да отговаря и за тях.

Коментира, че банковата информация, която много хора искат, е много чувствителна и й е странно защо не е било поискано същото и за други случаи като финансирането на АЕЦ „Белене“, договорът на „Булгаргаз“ и „Газпром“ и т.н.

Славчо Нейков посочи, че въпреки политическото говорене на БСП, няма връзка между сделката на ЧЕЗ и джоба на хората. Коментира, че собствеността на дружеството няма да промени собствеността на свързването, намесата на държавата ще бъде недемократично действие.

Отбеляза, че частният бизнес е доказал, че е много по-добър стопанин, отколкото държавата, затова е и странно как изведнъж политиците започват отново да говорят за държавни участия.

Коментира, че арбитражните дела по статистика обикновено се губят от наша страна. Заяви оптимизма си, че на политиците „ще им дойде акъла“ и ще спрат вмешаването на държавата в частна сделка.

По неофициална негова информация договорът е бил представен пред съответните органи много преди обявяването на сделката.

БНТ1, „Още от деня”

 
 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар