Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Хърватската полиция откри 70 нелегални мигранти в български камион

Хърватската полиция откри 70 нелегални мигранти в български камион

Двамата българи са задържани и предадени на следствието. Срещу тях е повдигнато обвинение за незаконно движение и престой на територията на Хърватия. Нелегалните мигранти ще бъдат върнати обратно в страната, от която са дошли.

Хърватската полиция откри 70 нелегални мигранти в камион управляван от двама български граждани. Двамата българи на възраст - 19 и 29 години са задържани край град Винковци, в източната част на Хърватия, съобщава БГНЕС.

При проверката на камиона са открити 70 мигранти. Всички те са били без документи за самоличност. Сред тя има и едно дете на 13-14 години. Всички те са прехвърлени в полицейското управлението във Винковци. Двамата българи са задържани и предадени на следствието. Срещу тях е повдигнато обвинение за незаконно движение и престой на територията на Хърватия.

Съдебните власти в Хърватия започнаха разследване за изясняване на начина, по който са влезли нелегалните мигранти на тяхна територия. Нелегалните мигранти ще бъдат върнати обратно в страната, от която са дошли, се казва още в полицейското съобщение. Инцидентът е станал в понеделник в 23.00 часа местно време.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар