Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Сотир Цацаров: Нужни са модулни жандармерии участъци, разположени на територията на цялата страна извън градовете

Сотир Цацаров: Нужни са модулни жандармерии участъци, разположени на територията на цялата страна извън градовете

Вижте какво още каза главният прокурор

Необходима е мрежа от териториални жандармерийски участъци извън градовете. Това каза по време на Национално съвещание на МВР главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава „Фокус“.

„Ще си позволя в рамките на съвсем краткото време, което имаме, само да посоча няколко основни пункта, по които съм си позволил наясно да визирам някои от основните проблеми. Едното от нещата беше наречено конвенционална или битова престъпност. Продължавам да твърдя едно – този модел на териториално присъствие на МВР вече е изгубило своя коефициент на полезно действие. Според мен целият модел на Закона за МВР, което касае структурата на министерството и присъствието по места до ниво районен инспектор отдавна е изживял своето време“, заяви Цацаров.

„Модулни жандармерии участъци, разположени на територията на цялата страна извън градовете – това е начинът за силно действено полицейско присъствие. Всичко друго е наливане на финанси, ресурс и усилия в един модел, който отдавна е изчерпал своето значение“, добави той. По думите му е бил предназначен и е работел в едни съвсем други обществени условия.

„Това, което според мен е необходимо е мрежа от териториални жандармерийски участъци извън градовете. Битовата престъпност е свързана с това, което наричаме местно безобразие“, каза още Сотир Цацаров. 


Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner