Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 11 Декември 2018

Отпускат се 150 милиона лева за четири ключови пътища

Отпускат се 150 милиона лева за четири ключови пътища

 Правителството отпусна 150 000 000 лева като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонтно-възстановителни дейности по републиканската пътна мрежа. Средствата ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2018 г. Те са за ремонт на пътни отсечки от републиканската мрежа с обща дължина приблизително 480 км и съоръжения по тях.

Голяма част от пътните участъци са изключително натоварени целогодишно - източната дъга на околовръстния път на София - трасето София - Перник /през Владая/, Димитровград - Хасково, Русе - Варна и др. Друга част от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Автомагистрала "Черно море", к.к. "Златни пясъци" - Варна, Карнобат - Бургас и др. Финансират се дейности като: фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

Чрез инвестицията в ремонта на участъци от републиканската пътна мрежа ще се подобри състоянието й и безопасността на движение на пътници и превозни средства, като това ще даде реален ефект за икономическото развитие на страната и интересите на отделните граждани.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар