Неделя, 21 Април 2019
Неделя, 21 Април 2019
Румен Гечев: Чуждестранните инвеститори поставиха оценка "слаб 2 минус" на правителството

Румен Гечев: Чуждестранните инвеститори поставиха оценка "слаб 2 минус" на правителството

Големият лукум на управляващите с успеха на председателството лъсна! 70% намаление на чуждестнните инвеститори има само по време на председателството, заяви той

Чуждестранните инвеститори поставиха оценка "слаб 2 минус" на правителството, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП проф. Румен Гечев.

Според него е лъснала истината за "големия лукум на управляващите с успеха на председателството". 70% намаление на чуждестнните инвеститори има само по време на председателството, заяви професорът. "Намаляват вътрешните инвестиции. Чуждите инвеститори бягат от България", бе неговият извод. 

"БСП е социална партия. БСП е морално задължена да бъде на страната на онеправданите, коментира проф. Румен Гечев. 
"Право на българското общество е да протестира, а най-вече право е на тези майки да протестират. Правителството е длъжно да вземе мерки", каза проф. Гечев по повод протеста на майките на деца с увреждания.

Депутатът социалист коментира новите данни за срив на чуждестранните инвеститори и желанието на бизнеса за облекчаване на вноса на работна ръка.

Българският бизнес е изключително облагодетелстван - плаща 10% данък, защо конкурентоспособността ни е най-ниска, какво още иска бизнесът, попита проф. Гечев.

Има български фирми, които са конкурентоспособни с чуждите, но те не са много, посочи Гечев. По думите му IT секторът в България е силен, защото са високи заплатите.

Тези 500 хил. работници, които се иска да бъдат внесени, няма да бъдат IT-специалисти, предположи той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар