Вторник, 16 Юли 2019
Вторник, 16 Юли 2019
Кметът на Видин реши да се прави на селски педагог, вместо да види срамните си решения за града!

Кметът на Видин реши да се прави на селски педагог, вместо да види срамните си решения за града!

Време е Огнян Ценков да научи, че Общинския съвет не е хор, който да му приглася в тихите усвоявания, гръмките празни фрази и в бездарните предложения, които после той и неговата администрация превръщат в срамни решения, пише общинския съветник от крайдунавския град Росица Кирова 

"Когато те хванат в злоупотреба с общински средства изведнъж започваш да си задаваш въпроси за присъствия и дисциплина...простете, с европейски средства...

Всъщност, кмета на община Видин не знае, че няма власт над общинските съветници, защото те са избрани точно, както той би трябвало да бъде. 

Не знае също, че ЗМСМА регламентира начина за отсъствия и посещения на заседанията на общинския съвет. Не знае и че за всеки във Видин е ясно, че въпрос зададен от "придворната" фотографка, която се представя за журналист от БТА, всъщност е кризисен ПР на кмета и компания. 

Но най-лошото е, че не знае за какво, по дяволите, би трябвало да е кмет на Видин, а именно: За да развива града в полза на гражданите и да защитава техните, а не партийните си или лични интереси.

Защото ако знаеше, до сега щеше да е внесъл за одобрение изменението на ОУП на Видин с нанесено трасе в общинския съвет. Щеше да направил и невъзможното, за да е стартирала процедурата по търга за строителство на този нов път между Видин и Монтана, щеше да е осъзнал, че по това трасе загиват хора и той също е отговорен за случващото се и разбира се, щеше да живее не с “придворните” и жена си в балон, а с проблемите на града и хората... 

Разбира се, щеше и да знае, че Общинския съвет не е хор, който да му приглася в тихите усвоявания, гръмките празни фрази и в бездарните предложения, които после той и неговата администрация превръщат в срамни решения. 

Щеше и да знае, човека, че работата не е място, а действие! 

И вместо да си топли стола и да заема дисциплинирано местенцето, щеше да действа!

В полза на Видин, разбира се!"

Горните думи са на общинския съветник от Видин Росица Кирова и бяха публикувани на личната й страница във фейсбук.

Повод за тях стана комичен опит за забележка от страна на кмета на града Огнян Ценков, който чрез своя "придворна" журналистка се опита да размаха пръст на Кирова, за присъствията й на заседанията на Общинския съвет.

По тертипа на всеки селски кмет, Ценков също се опита да "измие ръцете" си за доноса, оправдавайки се с журналистически въпрос. Той обаче не поясни, кой точно "журналист" му е задал "важното" питане и с какво то допринася за работата на администрацията града.
 
NBOX.BG
 
 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар