Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков

Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков

КОНПИ открила несъответствие между декларираните доходи и активи и реалните му приходи.

Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2 400 000 лева от бившия кандидат-президент Трайчо Трайков, пише "Блиц". Според "Блиц" информацията била потвърдена от два независими институционални източника. 

Медията научила, че бившият енергиен министър в първото правителство на Борисов, не е успял да докаже произхода на колосалната сума. 

Напомняме, че Трайков попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи, и реалните му приходи. 

Ръководената от Пламен Георгиев комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г. До момента на Трайков бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити. 

Трайков стана клиент на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър, напомня медията. Заедно с него обвинени по това производство са Иво Прокопиев и Симеон Дянков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner